Fam Sørensen

Jeg har holdt på med både hund og hest i over 30 år. Tidligere var jeg aktiv sprangrytter, og nå holder jeg på med hest på hobbynivå. Jeg er i tillegg MC-interessert, kjører både gatesykkel og roadracing og er instruktør for ulike førerutviklingskurs for MC.

 

I 2005 overtok jeg en hund med mye problemadferd, og leste Turid Rugaas sin bok «På talefot med hunden» for første gang. Etter dette kom interessen for å tilegne seg mer kunnskap om forskjellig måter å trene hund på, da typiske «lydighetskurs» ikke løste problemadferden.
Etter mange år i forsikringsbransjen, hvor jeg jobbet med blant annet hundeforsikring, ønsket jeg å jobbe med det som alltid har vært en lidenskap. Jeg tok utdannelse (1,5 år) som «Hundetrener og adferdsrådgiver» med spesialfelt adferd og problemløsning hos Innlandet Hundesenter.

 

I 2022 gjennomførte jeg studiet "Hund: Avl, ernæring og etologi" på NMBU, da fôring av hund også er noe som opptar meg.

 

Det som er viktigst for meg, er å tidlig opprette en god kontakt og et godt samarbeid med hunden, slik at man sammen kan løse utfordringer. Trening av hund skal være gøy og meningsfullt, og være givende både for hund og eier.

 

Jeg har også gått grunnkurs for fuglehunder med fokus på belønningsbasert trening (Thomas Stokke).

 

For å avtale problemløsningstime eller privattime – ring eller send sms til 40049092 eller mail til fam@ostfoldhundesenter.no